4 April

Conferinta de presa 360

Virtual Reality si Bergenbier

Cu prilejul meciului Romania-Danemarca am gandit impreuna cu cei de la Kick Off Events activari neconventionale pentru Bergenbier, atat la stadion cat si in afara lui.

Desi ochelarii de realitate virtuala Samsung Gear nu mai sunt o tehnologie noua, nu am ajuns in punctul in care sa ii gasim in fiecare gospodarie. Este momentul perfect pentru a folosi aceasta tehnologie pentru o promovare a unui brand. Si mai ales este momentul perfect pentru proiecte inovative, cum ar fi „livestreaming 360º”.

Cum folosesti un livestreaming in promovarea unui brand care comunica in sport? Simplu! Aduni cativa oameni din sport intr-o locatie din Bucuresti si ii teleportezi la Cluj, la conferinta de presa oficiala a echipei nationale. Cu ajutorul tehnologiei 360º ei nu vad doar persoanele care sustin conferinta oficiala. Ei vad tot ce se intampla in sala, vad jurnalistii precum si toate reactiile din sala. De aici incolo, „fun” este cel mai potrivit cuvant. Incep prin a-si recunoaste colegii si ii suna sa faca glume. Intr-un cuvant, o atmosfera relaxanta cu prietenii la o bere.

Live-ul 360º de la o conferinta de presa permite sa vezi nu doar ce este in fata camerei. Vezi si ce se intampla in spatele ei. Si cati dintre noi nu sunt curiosi sa vada ce este si in spatele unei camere? Filmarile 360º nu mai au secrete, nu mai exista un cadru stramt de filmare si in spatele lui toata partea tehnica. Aici poti sa vezi de jur imprejur tot ce se intampla. Si asta va schimba in viitor cu totul regulile jocului.

Revenind la proiectul nostru, intre conferinta de presa sustinuta de danezi si cea sustinuta de antrenorul Romaniei era o pauza in transmisia live, dar distractia trebuia sa continue. Asa ca am avut timp sa le aratam in avanpremiera ce urma sa se intample la Fan Zone-ul Bergenbier de la stadion. Jurnalistii au jucat „Goal Master”, un joc VR in care poti sa iti testezi abilitatile de a inscrie goluri cu capul. De asemenea, au putut viziona si doua filmulete cu secvente de la antrenamentul echipei nationale. 

Rezultatul acestei activari? O seara placuta si reactii dupa meci in presa!