24 July

Activari neconventionale.

Un altfel de raliu

In weekend-ul recent incheiat, a avut loc la Sinaia etapa a 5-a a Campionatului National de Viteza in Coasta. Vremea se anunta frumoasa, Sinaia un oras care atrage in continuare foarte multi turisti, prin urmare se anunta un eveniment interesant. Astfel ca am dat curs invitatiei partenerilor de la PC-Coolers si a echipei YACCO RACING ROMANIA si am fost prezenti la eveniment cu un simulator de raliu VR.

PC-Coolers a adus la eveniment un simulator auto care functiona cu PS4. Avand doua sisteme diferite, am putut sa urmarim care sunt plusurile si minusurilor lor.

Virtual Reality Studio si Evenimentele Auto (4)

Primul sistem (PS4, Volan Thrustmaster T300 Ferrari Integral Alcantara Edition, Cockpit Playseat Evolution PlayStation) a fost folosit pe parcursul celor doua zile pentru participarea la un concurs. Cel mai bun timp pe o proba speciala aleasa de catre noi castiga un premiu oferit de PC-Coolers (un Volan Thrustmaster T150 Pro Force Feedback).

Sistemul numarul 2 (PC Asus ROG GT51CH, Ochelari VR Oculus Rift, Volan Thrustmaster T300 Ferrari Integral Alcantara Edition, Cockpit Playseat Evolution) a fost folosit pentru experiente VR.

Cei prezenti la eveniment au testat ambele sisteme si am incercat sa luam feedback de la ei. Au fost multi care testau pentru prima data un sistem VR, dar care stiau destule despre jocurile auto, am discutat cu persoane care testau pentru prima data un joc auto cu set-up complet, dar cele mai importante review-uri le-am primit de la cei din Generatia Z. Parea ca stiau absolut totul despre astfel de jocuri, cum trebuie sa faci setarile corecte, cum sa folosesti potentialul volanului la maxim, care sunt cele mai bune jocuri din acest domeniu si multe altele. Erau copii care nu prea ajungeau la volan, dar se descurcau de minune cu manuirea lui.

activari cu realitate virtuala

Activari neconventionale.

Interesul acordat primului set-up era dat si de dorinta de a castiga premiul pus in joc, dar si dorintei de a avea cel mai bun timp, dar odata ajunsi la sistemul VR, expresiile auzite erau ceva de genul: “wow!!”, “ce tareeeee!”, “incredibil, parca sunt in masina!”, “ Gata, imi iau ochelari VR” J. Bineinteles ca au fost cativa care au spus ca “iti da o senzatie de ameteala” sau “este putin cam mica rezolutia” (remarca a unui pusti de aproximativ 11-12 ani care parea ca are ceva experienta in domeniu). Sunt constient ca tehnologia mai trebuie sa evolueze pentru a putea avea experienta VR mai mult de 30-40 minute. In plus, sistemul VR costa in continuare foarte mult pentru a-l avea oricine acasa, de aici si dorinta foarte mare a trecatorilor de a incerca aceasta tehnologie.

Ceea ce ne-a bucurat foarte mult si ne-a dat dat impuls ca suntem pe drumul cel bun in utilizarea acestei tehnologii in activarile noastre a fost faptul ca sistemul VR a fost testat de pilotii prezenti la eveniment. Absolut toti au fost de acord ca experienta avuta este foarte apropiata de ceea ce se intampla in realitate. Bineinteles ca pana la urma este un joc si ai confortul psihic ca nu ti se poate intampla nimic, dar tehnologia poate fi folosita cu succes pentru a cunoaste trasee, pentru a testa masini la care nu ai acces altfel sau pur si simplu pentru antrenament.Virtual Reality Studio si Evenimentele Auto (2)

 

Si pentru ca trebuia sa fie un weekend cu adevarat minunat, prietenii de la YACCO RACING ne-au bucurat cu rezultate deosebite (locul I pe echipe, locul I la general, locul I la clasa A1, dar si multe alte clasari pe podium)!Virtual Reality Studio si Evenimentele Auto (1)